Tuesday, May 3, 2011

Basement Remodel

Leslie Warren and a long-time client of The Black Goose Design decided that instead of building a new home, they would reface the exterior of this 25-year-old home and finish the basement. Up until this point, the basement had only been used for storage. Leslie embraced the coziness of the eight-foot ceiling and used a lot of horizontal lines and varied surfaces on walls and ceilings. Adding home accents, like the faux tin ceiling tiles, helped delegate the space over the pool table and break up the long narrow room. Home furnishings including clean-lined cabinets and minimal uppers, along with a custom table and banquette, gave the kitchen area a "wet bar" feel instead of the look of a full kitchen.

Leslie loves when a client is open to oversized light fixtures because they create drama and interest. Leslie found these lights at Troy Lighting. The homeowner didn't want just a theater room, and instead they went with a projection screen that drops down from the ceiling. Leslie and her client loved the end result. There is plenty of seating around the fireplace wall for family and friends.




No comments :

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.